Hägglund Racing

Hägglund Racing

Om bloggen

På den här bloggen kan du följa Team Hägglund Racing. Tillbaka till huvudsidan.

Söndag, Sweden International

Hägglund racingPosted by Kristina Sun, June 17, 2012 11:16:45
Regn och regn. Vi sitter just nu och umgås med våra vänner i bussen. Vi har börjat packa ihop för den här gången. Men vi har ingen brådska hem. Nästa tävling blir Midnight Sun i Piteå helgen efter Wheels . Men innan det så kommer vi att vara på Wheels Nats Norr med bilen. Hoppas bara vädret är som det brukar vara. Strålande sol. :-)

  • Comments(0)//blogg.hagglundracing.se/#post84

Sweden International, Tierp 2012

Hägglund racingPosted by Kristina Sat, June 16, 2012 15:43:04
Testar att skriva från mobilen. Vi kom hit till ett soligt men blåsigt Tierp i onsdagskväll. Vi kom sent till banan så vi fick besikta på torsdagsmorgonen. Besiktningen gick bra och första rundan ut var efter 9. För en gång skull under hela min karriär som förare så var jag inte alls nervös inför första rundan. I alla år tidigare har jag varit riktigt nervös när jag har satt mig i bilen när vi ska laina upp. För att jag ska glömma vilken växel i burnouten eller hur höga varv man törs ha i stage eller nåt annat simpelt moment. Men i torsdags var jag hur lugn som helst. Visste exakt vad jag skulle göra och allt gick bra förutom en liten detalj som att tvåans växel inte gick in så jag fick lägga in den själv när jag hörde att det inte stod rätt till. Men annars gick det bara bra. Just nu sitter vi i depån och tittar på regnet. Såg att vädret skulle va sådär idag redan igår och känner därför att det inte kom som en chock direkt när det kom dom första dropparna kom i förmiddags. Efter kvalsvängarna i går och i torsdags så är vi kval 11 av 27 st. Som vanligt då kan man säga. Vi brukar aldrig kvala bra, men det brukar gå dess bättre i elimeneringen. Eftersom det nu regnar och dom stora teamen inte kört än så blir det nog ingen körning för oss idag. Återkommer med mer info senare ikväll. MVH Kristina

  • Comments(0)//blogg.hagglundracing.se/#post83

Finland, Alastaro

Hägglund racingPosted by Kristina Tue, July 19, 2011 09:05:08

Blixten slog ut nätet på lördagkvällen så det blev inget bloggande resten av helgen.

Vi tog oss till kvartsfinal och den repan var ingen vanlig repa. För det första så var kl 21:50 på söndag kväll då vi fick köra. Jag märkte rundan innan att det var tendens till imma på visiret. Vi hade haft +35 grader hela helgen och på eftermiddagen vid 5-6 tiden så kom åskskuren, ösregn och hagel både på fredagen och lördagen. Man kan säga att det var lite fuktigt i luften den helgen.

När jag rulla in i pre-stage och väntade på den andra så såg jag att visiret började imma igen. Jag försökte hålla andan en stund och pytsa ut små andningar. :) Ca 80 meter ut så slog visiret igen helt och jag såg bara vitt och muren på vänster sida. Jag försökte få upp visiret så jag skulle se nåt men det var svårare än vad det brukar va. Vid 300 meter fick jag upp visiret samtidigt som jag försökte ratta bort från muren. Då överstyrde jag och bilen fick sladd. Mycket otrevlig känsla kan jag säga. När jag tittade fram så hade jag mitten konen på mållinjen ca kl 10 för mig, och jag körde vänster line. Det värsta är att jag hann tänka "är det så här det känns". Jag drog bromsskärms spaken och den kastade över till andra hållet, sedan rätade den upp sig och jag kunde rulla av banan.

Så här i efterhand så har man som fått tillbakablickar just i det ögonblicket som är lite otrevliga. Tänk om det hade huggit i och man rullat runt. Usch, nu har man varit med om det där och känner inte att jag vill vara med om det igen. Jag frågade Jonas om han såg nåt och det gjorde han. Han såg hela sidan på bilen vid mål, och när han kom och hämtade mig så var han nästa helt föstörd för vad han hade sett. I vanliga fall så blir det inte såna "sladdar" för en super comp dragster.

Min motståndare körde en 8,900 den repan men det kändes som att det kvittade. Jag var hel och bilen var hel. Vidare till nästa tävling. :)

  • Comments(0)//blogg.hagglundracing.se/#post82

3:e kvalplats

Hägglund racingPosted by Kristina Sat, July 02, 2011 11:38:13

Jepp, det blev en sväng till och tiden blev 8,907. En jättebra tid för oss. Dom är duktiga på att räkna, mina mekaniker. smiley

Det var en annan som klämde in sig på första kvalplats på 8,901 så vi halkade ner till en tredje plats. Men det känns helt okey för vi brukar inte kvala så bra men då brukar det gå betydligt bättre i elimineringen. Så det är det vi hoppas på. smiley

Nu är det EM klasserna igen, så vi ska ställa och på läktaren och kolla på lite bilar. Uppdaterar senare ikväll.

Mvh Kristina

  • Comments(1)//blogg.hagglundracing.se/#post81

Dag 3

Hägglund racingPosted by Kristina Sat, July 02, 2011 10:09:43

Vi har redan hunnit med en runda och som det ser ut just nu så hinner vi nog en till innan storklasserna ska ut kl 12:00. Vi fick in en hyfsad tid på 8,964 och allt kändes bra.

Det är nu lika varmt som det var igår på morgonen och den här dagen kommer bli varm. Temperaturen vid speakertornet i skuggan var +35 grader igår och det ser ut att hålla i sig. Det ser ut att komma lite regn ikväll men inget som kommer störa, men vi får se.

Fina moln här i Alastaro.

  • Comments(0)//blogg.hagglundracing.se/#post80

Dag 2

Hägglund racingPosted by Kristina Fri, July 01, 2011 20:52:14

Vi fick en kval omgång mitt på dan efter att banan var torr. Vädret var inte bra(hög luftfuktighet). Vi körde en 8.979, medans dom flesta körde över 9:or. Vi testade samma inställning som dom båda sista reporna i går för att se vad det gör för skillnad med samma inställning som på kvällen, och vi fick det resultat som vi trodde det skulle bli.

Nu gäller det bara att sätta sig ner och räkna på hur mycket det gör. Jag överlåter det åt mina mekaniker, för dom kan det där bättre. smiley

Vi fick se en omgång FIA klasser. Och på den andra omgången började det ösregna och åska, även hagel. För att först ha varit +32 grader i skuggan till spöregn så hann det gå bara några minuter. Dom varnade oss genom radiosändning att hålla i våra tält för det skulle börja blåsa rejält. Men efter ca 20min så slutade det regna och alla kunde krypa ut ur sina bussar och trailar. Efter det blåstes tävlingen av för dagen och nu laddar alla om inför morgondagen.

Jag har en litet bildbevis på att herrarna i teamet även dom gör köksarbete. smiley

Mvh Kristina

  • Comments(4)//blogg.hagglundracing.se/#post79

Fredag morgon

Hägglund racingPosted by Kristina Fri, July 01, 2011 08:25:37

Vaknade av åskan. Snabbt ut och lägga pressenning över bilen, och sen tillbaka till sängen och sova vidare. Alltså sovmorgon idag och troligen så är vår första runda struken och vi får se på storfräsarna hela dagen.

Vill passa på att tacka mannen som var förbi i depån våran igår. Han berättade att han läser bloggen och tyckte den handlade så mycket om allt runtomkring och inte bara körningen så den var intressant att läsa. Tack tack! Jag försöker skriva så att även dom som inte är så intresserad av dragracing eller förstår vad vi håller på med, ska få en liten inblick av vad vi egentligen gör när vi är på race.

Nä nu är det dag för frukost. Idag blir det en låååång frukost. smiley

  • Comments(0)//blogg.hagglundracing.se/#post78

Alastaro Nitro Nationals 2011

Hägglund racingPosted by Kristina Thu, June 30, 2011 17:26:12

Jag har äntligen fått igång webben på banan. smiley Vi kom fram i morse kl 05:30 till banan och hela super comp depån var upptagen, så vi ställde oss i stora depån och la oss och sov fram till 07:15 då depå chefen skulle komma till banan. Tur i oturen så fick vi plats bredvid competition i den stora depån där vi är vana att stå.

Kl 08:00 öppnade seketeriatet och jag kunde hämta ut mitt kuvärt med besiktnings lappen och våra "armband". Fort tillbaka och kasta i sig frukost för att sen åka till besikningen. Det var absolut inga problem och vi var därifrån innan jag ens hade packat upp alla förarkläder.

10:00 var första start för dagen. Vi hann med första rundan och åkte 9,032. Andra rundan tänkte vi ta till rejält och det gjorde vi. Men då blev det åt andra hållet och vi körde 8,821. Tredje rundan fick vi ta mitt i mellan och då blev tiden 8,933. Riktigt hyfsat tyckte vi och började fundera på hur vi skulle kunna ställa in så den gick en dubbel nolla (alltså 8,900)

Eftersom vi sov väldigt lite natten till idag så passade jag på att ta en liten power nap. Räknade ut att vi hade på ett ungefär 1,5 timme mellan rundorna och då hinner man ju vila en stund. 55 minuter senare ska vi fram. Jag hörde att klasserna innan oss hade börjat köra så jag klev upp och började ta på mig hjälmen och allt. När vi kom fram till upplainingen så var det nästan att bara rulla in på startplattan direkt. Alltså nyvaken och stressad. :) Kanske inte det bästa.

Men rundan gick super bra och Soronen som jag mötte låg precis bredvid mig hela vägen. Riktigt kul racing helt enkelt, precis som det ska vara. Jag och han stod i banslut och pratade om racet och tyckte båda två att det var riktigt kul. Jag såg våra reaktionstider medans vi körde så jag visste jag hade bättre än honom där. 0,035. När mecken hans kom och hämtade honom så fick vi veta att han hade kört 8,901, alltså 1 tusendel ifrån dubbel nollan. Han var alltså kval etta på den tiden.

Jag fick veta direkt efter att vi hade kört 8,903. Och med min reaktion så var jag endå före honom över mål. Jag sa till honom att ett sånt här race ska det vara i finalen, och han höll med.

Vi passade på att köra en sväng till för att se hur det skulle gå med den inställningen och den andra sidan av banan. Och även den repan blev kanon, 8,909 och med den avslutade vi dagen och hoppas på en lika bra tid i morgon.

Ha en skön kväll.

Mvh ett glatt Hägglund Racing

  • Comments(1)//blogg.hagglundracing.se/#post77
Next »