Hägglund Racing

Hägglund Racing

Om bloggen

På den här bloggen kan du följa Team Hägglund Racing. Tillbaka till huvudsidan.

Alastaro Nitro Nationals 2011

Hägglund racingPosted by Kristina Thu, June 30, 2011 17:26:12

Jag har äntligen fått igång webben på banan. smiley Vi kom fram i morse kl 05:30 till banan och hela super comp depån var upptagen, så vi ställde oss i stora depån och la oss och sov fram till 07:15 då depå chefen skulle komma till banan. Tur i oturen så fick vi plats bredvid competition i den stora depån där vi är vana att stå.

Kl 08:00 öppnade seketeriatet och jag kunde hämta ut mitt kuvärt med besiktnings lappen och våra "armband". Fort tillbaka och kasta i sig frukost för att sen åka till besikningen. Det var absolut inga problem och vi var därifrån innan jag ens hade packat upp alla förarkläder.

10:00 var första start för dagen. Vi hann med första rundan och åkte 9,032. Andra rundan tänkte vi ta till rejält och det gjorde vi. Men då blev det åt andra hållet och vi körde 8,821. Tredje rundan fick vi ta mitt i mellan och då blev tiden 8,933. Riktigt hyfsat tyckte vi och började fundera på hur vi skulle kunna ställa in så den gick en dubbel nolla (alltså 8,900)

Eftersom vi sov väldigt lite natten till idag så passade jag på att ta en liten power nap. Räknade ut att vi hade på ett ungefär 1,5 timme mellan rundorna och då hinner man ju vila en stund. 55 minuter senare ska vi fram. Jag hörde att klasserna innan oss hade börjat köra så jag klev upp och började ta på mig hjälmen och allt. När vi kom fram till upplainingen så var det nästan att bara rulla in på startplattan direkt. Alltså nyvaken och stressad. :) Kanske inte det bästa.

Men rundan gick super bra och Soronen som jag mötte låg precis bredvid mig hela vägen. Riktigt kul racing helt enkelt, precis som det ska vara. Jag och han stod i banslut och pratade om racet och tyckte båda två att det var riktigt kul. Jag såg våra reaktionstider medans vi körde så jag visste jag hade bättre än honom där. 0,035. När mecken hans kom och hämtade honom så fick vi veta att han hade kört 8,901, alltså 1 tusendel ifrån dubbel nollan. Han var alltså kval etta på den tiden.

Jag fick veta direkt efter att vi hade kört 8,903. Och med min reaktion så var jag endå före honom över mål. Jag sa till honom att ett sånt här race ska det vara i finalen, och han höll med.

Vi passade på att köra en sväng till för att se hur det skulle gå med den inställningen och den andra sidan av banan. Och även den repan blev kanon, 8,909 och med den avslutade vi dagen och hoppas på en lika bra tid i morgon.

Ha en skön kväll.

Mvh ett glatt Hägglund Racing

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Markus Ek Thu, June 30, 2011 18:34:43

Grattis till fin körning, nu tar ni hem detta tycker jag =)