Hägglund Racing

Hägglund Racing

Om bloggen

På den här bloggen kan du följa Team Hägglund Racing. Tillbaka till huvudsidan.

Finland, Alastaro

Hägglund racingPosted by Kristina Tue, July 19, 2011 09:05:08

Blixten slog ut nätet på lördagkvällen så det blev inget bloggande resten av helgen.

Vi tog oss till kvartsfinal och den repan var ingen vanlig repa. För det första så var kl 21:50 på söndag kväll då vi fick köra. Jag märkte rundan innan att det var tendens till imma på visiret. Vi hade haft +35 grader hela helgen och på eftermiddagen vid 5-6 tiden så kom åskskuren, ösregn och hagel både på fredagen och lördagen. Man kan säga att det var lite fuktigt i luften den helgen.

När jag rulla in i pre-stage och väntade på den andra så såg jag att visiret började imma igen. Jag försökte hålla andan en stund och pytsa ut små andningar. :) Ca 80 meter ut så slog visiret igen helt och jag såg bara vitt och muren på vänster sida. Jag försökte få upp visiret så jag skulle se nåt men det var svårare än vad det brukar va. Vid 300 meter fick jag upp visiret samtidigt som jag försökte ratta bort från muren. Då överstyrde jag och bilen fick sladd. Mycket otrevlig känsla kan jag säga. När jag tittade fram så hade jag mitten konen på mållinjen ca kl 10 för mig, och jag körde vänster line. Det värsta är att jag hann tänka "är det så här det känns". Jag drog bromsskärms spaken och den kastade över till andra hållet, sedan rätade den upp sig och jag kunde rulla av banan.

Så här i efterhand så har man som fått tillbakablickar just i det ögonblicket som är lite otrevliga. Tänk om det hade huggit i och man rullat runt. Usch, nu har man varit med om det där och känner inte att jag vill vara med om det igen. Jag frågade Jonas om han såg nåt och det gjorde han. Han såg hela sidan på bilen vid mål, och när han kom och hämtade mig så var han nästa helt föstörd för vad han hade sett. I vanliga fall så blir det inte såna "sladdar" för en super comp dragster.

Min motståndare körde en 8,900 den repan men det kändes som att det kvittade. Jag var hel och bilen var hel. Vidare till nästa tävling. :)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.